Uwielbiam muffiny bo wymagają chyba najmniej czasu ze wszystkich wypieków które przygotowuje a przy okazji sprzątania po nich nie ma dużo ;) Tym razem przygotowałam je z maki razowej, dodałam też mleko kokosowe, które nadaje mu ten szczególny aromat.
- 60 g masła
- 120 ml mleka kokosowego
- 1 jajko
- 200 g mąki pszennej razowej
- ½ łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru pudru
- ok. 10 dag truskawek
- ew. 2 łyżki płatków kokosowych
Truskawki opłukać, wysuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Masło roztopić, kiedy przestygnie dokładnie połączyć z resztą “mokrych” składników. Składniki suche również dokładnie wymieszać. Następnie wlać do nich mokre i wymieszać jedynie do połączenia składników. Przełożyć do foremek.
Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz