Strony

7 lipca 2014

Kokosowo razowe muffinki z truskawkami

Uwielbiam muffiny bo wymagają chyba najmniej czasu ze wszystkich wypieków które przygotowuje a przy okazji sprzątania po nich nie ma dużo ;) Tym razem przygotowałam je z maki razowej, dodałam też mleko kokosowe, które nadaje mu ten szczególny aromat.




  • 60 g masła
  • 120 ml mleka kokosowego
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej razowej
  • ½ łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru pudru
  • ok. 10 dag truskawek
  • ew. 2 łyżki płatków kokosowych

Truskawki opłukać, wysuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Masło roztopić, kiedy przestygnie dokładnie połączyć z resztą “mokrych” składników. Składniki suche również dokładnie wymieszać. Następnie wlać do nich mokre i wymieszać jedynie do połączenia składników. Przełożyć do foremek.
Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz