Strony

17 kwietnia 2014

Ciasto czekoladowe z mlekiem owsianym

Chciałam upiec ciasto, które nie będzie zawierało mleka krowiego. W ten sposób powstało to bardzo proste ciasto czekoladowe.
Przepis na tortownicę o 21 cm średnicy.





  • 3 jajka
  • 3/5 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki
  • 1/3 szklanki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 ml mleka owsianego
  • 7 łyżek oleju
  • 90 g czekolady + łyżka oleju


Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Mleko połączyć z olejem. Jajka ubijać z cukrem na puszystą masę, aż cukier się rozpuści. Dodać połowę sypkich składników, wymieszać, podać połowę mokrych, wymieszać i czynności powtórzyć.
Przelać do formy, piec ok. 30 minut w temp 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz