Strony

19 grudnia 2014

Pralinki kokosowo - pomarańczowe z morelami

Sezon na świeże owoce już prawie się skończył, więc nadeszła najwyższa pora na zainteresowanie się suszonymi. Do tych pralinek wykorzystałam suszone morele, chociaż to aromat pomarańczy jest najbardziej wyczuwalny.



  • 100 g moreli suszonych
  • 5 daktyli
  • sok z 1 pomarańczy
  • 150 g wiórków kokosowych oraz dodatkowe +/- 50 g

Morele i daktyle moczyć w ciepłej wodzie przez kilka godzin. Po tym czasie odcedzić.

Z pomarańczy wycisnąć sok.

Suszone owoce oraz sok zblendować. Następnie dodać 150 g kokosu, najlepiej partiami, zblendować ponownie. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego oraz obtoczyć w wiórkach.

Odstawić do schłodzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz